Wij trekken ons het lot van de plofkip aan

plofkip

Hoewel kippen toch echt levende wezens zijn, wordt er in de vee-industrie vaak niet zo mee omgegaan. In het ergste geval worden ze hier vanaf hun geboorte als klein kuikentje binnen 6 weken opgefokt tot grote kippen. De poten van de kip kunnen deze snelle groei niet aan. Gevolg is dat hij erdoorheen zakt of kreupel wordt. Ook het hart kan de snelle groei niet aan. Bovendien zitten de kippen met veel te veel soortgenoten in een donkere stal. Dit is alles behalve diervriendelijk.

Sommige supermarkten hebben inmiddels aangegeven de verkoop van de plofkip te staken. Helaas wil een aantal andere supermarkten hier nog niets van weten. Er worden dan vaak argumenten gegeven om de verkoop van de plofkip goed te praten. Wij geven een argument om de verkoop van de plofkip direct te staken: plofkippen leiden geen dierwaardig bestaan! Bovendien hebben deze kippen meer antibiotica nodig om gezond te blijven, wat ook weer slecht kan zijn voor mensen.

Ook worden allerlei producten, zoals bijvoorbeeld kipnuggets, van plofkip gemaakt. Dit bemoeilijkt het maken van een diervriendelijke keuze voor de klant aanzienlijk. Bij kip die los verkocht wordt, kan er door middel van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming gekozen worden voor scharrelkippen, die al een iets beter leven hebben gehad dan de plofkip, of voor biologische kippen die ook buiten hebben gescharreld.

In actie komen is noodzakelijk

Wij zijn van mening dat politici de ogen niet mogen sluiten voor het leed van de plofkippen. Wij willen dat de levensomstandigheden van kippen verbeteren en wel op korte termijn. Hoewel wij ons bewust zijn van het belang van de boerensector voor Nederland, is de manier waarop er met kippen en andere dieren wordt omgegaan een brug te ver. Daarom zullen wij ons hard gaan maken voor meer dierenwelzijn voor kippen en andere dieren!

glplijn

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/wij-trekken-ons-het-lot-van-de-plofkip-aan/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De tijdslimiet is verstreken. Kies een andere beveiligingsvraag.