Vluchtelingen welkom, maar stop de verblijfsvergunningen

vluchtelingenwelkomGLP is van mening dat elke vluchteling (vanwege oorlog, honger, geloof of geaardheid) welkom is in Nederland. Mensen in nood vang je op! Toch zijn we wel van mening, dat het niet zo moet zijn, dat men door het verblijf in Nederland in aanmerking zou moeten komen voor een verblijfsvergunning. Hetgeen waarvoor men vlucht kan van tijdelijke aard zijn. We geven de vluchtelingen dus bij binnenkomst duidelijk aan, dat men hier alleen maar tijdelijk opvang kan krijgen. Hoe lang die opvang gaat duren is per persoon verschillend en zal ook per persoon bekeken moeten worden. Een ieder moet uiteraard wel weer veilig terug kunnen keren naar hun eigen land. Ze mogen hier tijdelijk werken en de kinderen moeten naar school. Toch als het weer veilig is in hun land, dan stopt hun werk en school per direct (behalve als het kind in datzelfde jaar zijn of haar examen moet gaan doen. Hun mogen nog proberen om hun diploma te behalen om vervolgens terug te gaan naar hun eigen land). De kennis die ze hier hebben opgebouwd, kan men in eigen land voortzetten. Kinderen die hier geboren worden, gaan terug (ook al wonen ze al een behoorlijke tijd in Nederland). Dit mag nooit een excuus zijn om daarom in Nederland langer te mogen verblijven of zelfs in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Economische vluchtelingen die proberen hier een beter bestaan op te bouwen laten we niet toe.

Als men in Nederland verblijft, moet men uiteraard aan bepaalde voorwaarden voordoen:

  • Je respecteert de Nederlandse tradities
  • Je respecteert de Nederlandse Grondwet
  •  Je respecteert ieders religie
  • Je respecteert ieders geaardheid
  • Je werkt volledig mee aan de tijdelijke integratie

Moet men terug naar hun eigen land, dan gaan ze per vliegtuig terug naar hun land van herkomst. Nu zie je vaak dat gemeenten niet meer weten waar ze met uitgeprocedeerde asielzoekers heen moeten. Ze leven dan op straat en kunnen geen kant op. Dit vinden wij onmenselijk.

Asielzoekers die geen identiteitspapieren kunnen overleggen, of om een andere reden hun identiteit niet kunnen aantonen, of hierover liegen, worden niet opgenomen in de asielprocedure. mensen die zonder paspoort uit het vliegtuig stappen (en die dit bij het instappen dus nog wel hadden), mogen het land niet betreden en moeten direct terug. Ook vindt GLP dat asielzoekers die tijdens hun procedure een misdrijf plegen waarvoor in de Nederlandse wet een gevangenisstraf staat, na uitzitting van deze straf direct teruggestuurd moeten worden naar het land van herkomst. Wij zien vluchtelingen als gasten en als gast behoor je je nu eenmaal te gedragen.

Opvang in hun eigen regio

Vluchtelingen worden zoveel mogelijk opgevangen in de regio van het land van herkomst. Dat maakt terugkeer naar land van herkomst nadien eenvoudiger en houdt cultuurverschillen zo klein mogelijk. Dergelijke opvang dient gefaciliteerd en gefinancierd te worden door de VN, en naar draagvlak te worden doorbelast aan deelnemende landen. NB. Opvang in de regio is in zijn algemeenheid ook goedkoper.

glplijn

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/vluchtelingen-welkom-maar-stop-de-verblijfsvergunningen/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De tijdslimiet is verstreken. Kies een andere beveiligingsvraag.