Terug naar Verkiezingsprogramma

Vrijwilligerswerk


‘vrijwilligerswerk zoveel mogelijk stimuleren’

  • zal vrijwilligerswerk gestimuleerd worden
  • zal vrijwilligerswerk gewaardeerd worden

8.01    Vrijwilligerswerk is belangrijk

Meedoen in de maatschappij houdt niet op bij werken alleen. Er zijn ontzettend veel leuke en nuttige vrijwilligersbanen die nog vervuld moeten worden in Almere. Met dit vrijwilligerswerk kan een gigantische bijdrage worden geleverd aan de maatschappij en aan de leefbaarheid van de stad. Bepaalde organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers. Te denken valt aan de brandweer, politie, bejaardentehuizen en bijvoorbeeld de dierenambulance. Wij willen graag dat vrijwilligerswerk zoveel mogelijk wordt gestimuleerd in Almere. Samen met de vrijwilligerscentrale Almere willen wij ervoor zorgen dat er voor elke vacature een geschikte vrijwilliger gevonden wordt. Er kan bijvoorbeeld elk jaar een vrijwilligersmarkt worden georganiseerd, werklozen kunnen tijdelijk als vrijwilliger aan het werk gaan en tevens kunnen de wijkcentra gebruikt worden door de vrijwilligerscentrale voor spreekuren. Ook kunnen er in de wijkcentra vacatures komen te hangen.

8.02    Vrijwilligerswerk is vrijwilligerswerk

Er moeten dus geen betaalde arbeidsplaatsen worden verdrongen. Een blik op de vacaturebank bij de VMCA laat je zien, dat hier eigenlijk gewoon betaalde banen in staan. Er is hier te weinig controle op. Iedereen kan vrijwillig er een vacature plaatsen.

8.03    Input van De Schoor kan minder

De Schoor levert sinds lange tijd al vele diensten binnen Almere. Sommige zaken gaan soms beter dan andere. Wij willen een overzicht van De Schoor waarin een overzicht staat van al hun activiteiten, uitgaven, doelstellingen en wat er uiteindelijk van terecht is gekomen. Waar De Schoor goed scoort zal bij De Schoor blijven. Waar De Schoor minder of slecht scoort zullen we op zoek moeten gaan naar een andere partner. We willen dit juist doen om meer diversiteit aan te bieden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/lokaal/flevoland/almere/verkiezingsprogramma/vrijwilligerswerk/