Terug naar Landelijk

Regio’s

regiosDe 20 regio’s – Indeling van Nederland in 20 kieskringen (2012)
We tellen in Nederland 20 regio’s. Elke regio moet een regiovertegenwoordiger kennen. Mocht er nog niet voldoende regiovertegenwoordigers zijn voor elke regio, of we zijn nog niet in elke regio vertegenwoordigd, dan voegen we regiovertegenwoordigers samen. De regiovertegenwoordiger is dan er ook voor, dat we wél vertegenwoordigd worden in elke regio. Dit kan hij gezamenlijk doen met de regioconferentie of afdelingsbesturen.

 

 1. Groningen Provincie Groningen
 2. Leeuwarden Provincie Friesland
 3. Assen Provincie Drenthe
 4. Zwolle Provincie Overijssel
 5. Lelystad Provincie Flevoland
 6. Nijmegen Gemeenten Nijmegen, Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Geldermalsen, Groesbeek, Heumen, Lingewaal, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel.
 7. Arnhem Overige gemeenten provincie Gelderland
 8. Utrecht Provincie Utrecht
 9. Amsterdam Gemeente Amsterdam
 10. Haarlem Gemeenten Haarlem, Aalsmeer, Amstelveen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Bussum, Diemen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Ouder-Amstel, Uithoorn, Velsen, Weesp, Wijdemeren, Zandvoort
 11. Den Helder Overige gemeenten provincie Noord-Holland
 12. ‘s-Gravenhage Gemeente Den Haag
 13. Rotterdam Gemeente Rotterdam
 14. Dordrecht Gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Delft, Dirksland, Giessenlanden, Goedereede, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido- Ambacht, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Maassluis, Middelharnis, Midden-Delfland, Nieuw-Lekkerland, Oostflakkee, Oud-Beijerland, Papendrecht, Ridderkerk, Rijswijk, Schiedam, Sliedrecht, Spijkenisse, Strijen, Vlaardingen, Westland, Westvoorne, Zederik, Zwijndrecht
 15. Leiden Overige gemeenten provincie Zuid-Holland
 16. Middelburg Provincie Zeeland
 17. Tilburg Gemeenten Tilburg, Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Halderberge, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Moerdijk, Oisterwijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert
 18. ‘s-Hertogenbosch Overige gemeenten provincie Noord-Brabant
 19. Maastricht Provincie Limburg
 20. Bonaire Openbare lichamen Bonaire, Saba en Sint-Eustatius

Taken regiovertegenwoordiger

Regiovertegenwoordigers binnen GLP zijn aanspreekpunten voor de lokale afdelingen. Hoewel afdelingen autonoom zijn in hun optreden heeft een regiovertegenwoordiger de taak om de ontwikkeling van besturen en fracties te bewaken en hen gevraagd/ongevraagd te adviseren bij vraagstukken van zowel organisatorische als politieke aard. Uit hoofde van deze functie maken regiovertegenwoordigers deel uit van het landelijk partijbestuur.

 

Inrichting:

a. het partijbestuur beslist omtrent de regio-indeling en bepaalt tot welke regio een afdeling behoort;
b. het partijbestuur beslist omtrent de indeling van regio’s bij regioconferenties;
c. de frequentie van en werkwijze bij regioconferenties wordt nader geregeld bij reglement;
d. iedere regio kiest tweejaarlijks – of tussentijds indien er sprake is van een vacature – een regiovertegenwoordiger, die uit hoofde van zijn functie deel uit maakt van het partijbestuur. De verkiezingsprocedure is geregeld bij reglement.

Regioconferentie:

a. een regioconferentie biedt aan de afgevaardigden van de afdelingen in het door het partijbestuur vastgestelde gebied de gelegenheid om periodiek met elkaar en een delegatie van het partijbestuur te overleggen;
b. aan een regioconferentie nemen deel: gekozen vertegenwoordigers uit de afdlingen en een aantal door het partijbestuur aangewezen partijbestuursleden, waaronder de regiovertegenwoordiger(s) van de aanwezige regio(’s) en de fractievoorzitter(s) uit de provinciale staten; bij reglement kan geregeld worden dat tevens toehoorders (zonder stemrecht) worden toegelaten.

 

 1. De regiovertegenwoordiger is de vaste sparringpartner voor de afdelingsbesturen in de regio die hij vertegenwoordigt. Eenmaal per maand ontvangt hij van de afdelingen een verslag van de verrichte werkzaamheden. Periodiek bericht hij binnen het partijbestuur over de ontwikkeling in zijn regio.
 2. De regiovertegenwoordiger bezoekt zo nodig de afdelingsvergaderingen of vergaderingen van afdelingsbesturen. Desgewenst belegt hij bijeenkomsten met bepaalde afdelingen of delegaties van alle afdelingen die hij vertegenwoordigt in het partijbestuur.
 3. De regiovertegenwoordiger ziet toe op de correcte uitvoering van de besluiten van het partijbestuur door de afdelingsbesturen en agendeert zaken in het partijbestuur die van belang zijn voor het goed functioneren van de afdelingen.
 4. De regiovertegenwoordiger legt jaarlijks verantwoording af op de regioconferentie.

GLP zoekt regiovertegenwoordigers… Iets voor u ?

Als u denkt een afdeling te kunnen opzetten of te vertegenwoordigen in uw eigen regio en u ziet deze taak als een uitdaging ? Aarzel dan niet en stuur een mail naar politiek@groenliberalepartij.nl

Samen staan we sterk!

Provincies

provinciesIn elke provincie van Nederland willen we uiteraard vertegenwoordigd zijn. In gemeentes besturen hebben die ons beleid en visie uitdragen. (zie kopje thema’s landelijk)

GLP is een partij van, door en voor de burger. Het is voor GLP zeer belangrijk om te weten wat er gaande is in de verschillende gemeenten. GLP wil graag in zoveel mogelijk gemeenten meedoen en meedenken zodat belangrijke zaken kunnen worden aangepakt. En GLP wil het graag anders doen dan de gevestigde orde die vanuit een ivoren torentje regeert en uit het oog verliest wat er onder de mensen leeft.

Uiteraard kunnen we dat niet alleen. Daar hebben we U bij nodig. Jong of oud, U bent van harte welkom bij onze partij.

Lijkt het U wat, meld u dan nu aan via politiek@groenliberalepartij.nl

Mocht U vragen hebben, stel ze dan gerust op bovengenoemd e-mailadres.

glplijn

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/landelijk/regios/