GLP wil graag uw mening over concept programma

“Werken aan een rechtvaardige samenleving”

conceptprogrammaOns doorlopend programma is ontstaan uit de gedachte dat het raar is dat een politieke partij eens in de 4 jaar, een maandje of wat voor de verkiezingen van alles en nog wat “belooft”, om er na de verkiezingen weer op terug te moeten komen tijdens de onderhandelingen voor een coalitie. Daarnaast staat de wereld om ons heen niet stil. Dingen veranderen, al doe je nog zo je best. Of zoals John Lennon zei: “life is what’s happening while you’re making other plans”, het leven is wat je overkomt, terwijl jij druk bent met het maken van andere plannen. Daarom heeft GLP het verkiezingsprogramma in de klassieke vorm verlaten en werken we met een doorlopend programma. Mochten we meedoen aan de verkiezingen, dan wordt het programma, die we op dat moment hebben, vastgelegd. Na de verkiezingen kunnen de burgers dan weer komen met ideeën en suggesties.

We vinden het belangrijk de mening van zoveel mogelijk Nederlanders te kennen. Voordat we het programma definitief vaststellen nodigen we u daarom graag uit uw mening te geven over wat er volgens u moet veranderen of wat er juist hetzelfde moet blijven in Nederland.

dealisdealVerder is ons motto: ‘afspraak is afspraak’. Dit betekent dat wij ons programma niet wijzigen, om deel te kunnen uitmaken van een coalitie. Wij zijn van mening dat je in een akkoord niet alles hoeft vast te leggen. Leg dan bijvoorbeeld die dingen vast, waar je het wel met elkaar over eens bent. Over al het ander kan elke partij zelf bepalen om het alsnog in te dienen of niet. Al zit je in een coalitie, dat wil niet zeggen, dat je je eigen gezicht moet gaan verliezen.

 

 

Ons concept programma is opgedeeld in 10 hoofdstukken, namelijk:

Het doorlopend programma is nooit af of compleet. U heeft suggesties? U wilt onze mening over een onderwerp? Mail het naar politiek@groenliberalepartij.nl

Wat doen wij met uw mening?

Uw suggestie wordt behandeld in de ledenvergadering. Daar bekijken de leden of het punt goed bij onze visie past. Bij meerderheid van stemmen door de leden, wordt uw suggestie meegenomen in ons doorlopend programma. Ook maakt het ons niet uit of het punt nu sociaal of liberaal is, als het maar een goed punt is!

Samen Nederland veranderen! samenveranderen

Let op: het programma is zonder plaatjes en met heel veel woorden. Ga er dus even voor zitten!

Zie ons volledig concept programma: Thema’s

glplijn

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/glp-wil-graag-uw-mening-over-concept-programma/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De tijdslimiet is verstreken. Kies een andere beveiligingsvraag.