GLP was graag in gesprek gegaan met het ROC van Flevoland

Het MBO heeft al jarenlang minder aandacht gekregen dan de rest van het onderwijs. Dit is gewoon zonde en dat mag eigenlijk gewoonweg niet gebeuren. Dit zou op zijn minst net zoveel aandacht moeten krijgen als de rest van de Almeerse scholen. Dit bleek maar weer, toen we de melding kregen dat het verkiezingsdebat op het ROC van Flevoland werd geannuleerd (stond ingepland op woensdag 7 maart), wegens te weinig aanmeldingen.

Ik had de studenten van het ROC graag willen horen, al is misschien al een deel bekend met wat er moet gebeuren. (Docenten komen niet opdagen, toetsen worden niet nagekeken, slecht curriculum, ga zo maar door.)

De kwaliteit van verschillende teams binnen de school kan beter, waar één team goede resultaten heeft met studenten, is een andere team wat minder goed. Elk team moet gewoon goed zijn! Puntjes die wij graag zouden terugzien is o.a. de openheid van zaken; zoals bij elke toets aangeven moet zijn, hoe de student kan scoren. Puntentelling is iets wat geleerd wordt op een lerarenopleiding. Verder zou er nog beter gekeken moeten worden naar het lesprogramma en of de studies nog aansluiten op de (lokale) markt. Er zijn studenten die uitwijken naar ROC van Amsterdam of Hilversum, omdat zij denken daar betere begeleiding te kunnen halen. GLP ziet deze ‘brain drain’ al een tijdje op het MBO. Zo zijn er nog meer dingen waarbij onze ROC kan worden verbeterd, zoals meer praktijkles of meer gerichte theorie. Een antwoord hierop zijn leerbedrijven. Anderen doen het ook, met succes! Waarom wij dan niet?

Hetzelfde geldt voor andere lagen van het onderwijs dat te weinig wordt gehoord tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn nog steeds zwakke basisscholen in Almere, terwijl een verkiezingsbelofte van 4 jaar geleden dat zou verhelpen en het hoger onderwijs mag ook een beetje meer inspelen op de markt. Veel jongeren wijken inderdaad uit naar Amsterdam, omdat de studies die nu enorm in trek zijn, hier niet worden gegeven. Denk aan meer bedrijfstechnische studies of technische informatica. Dit is een balletje dat al rolt en blijft rollen. Wij zouden graag in gesprek willen met deze organisaties om meer succes door te geven aan alle leerlingen en studenten van Almere!

– Jeffrey Verkaik, lijsttrekker GLP

Permanente koppeling naar dit artikel: https://groenliberalepartij.nl/glp-was-graag-in-gesprek-gegaan-met-het-roc-van-flevoland/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

De tijdslimiet is verstreken. Kies een andere beveiligingsvraag.